Imac eller Macbook?

imac eller macbookFör många så står det mellan en iMac eller en Macbook medan det för andra är ett självklart val. Tyvärr så är det inte alltid helt lätt att välja, och har man pengar att spendera så blir det desto svårare då valen blir alltmer lika varandra ju högre upp man kommer i prisklasserna. Den största skillnaden är dock förstås att det ena är en stationär dator medan den andra är en Macbook vilket betyder att det är en bärbar dator, eller en laptop som många annars gillar att kalla det.

Valet blir ju naturligtvis mycket snabbare om du redan vet vad du vill ha – en station eller en bärbar dator – men om du är här så är det förmodligen lite svårare än så valet är. Även för den som reser mycket så kan det räcka med att ha en stationär hemma och klara sig med en telefon för allt man kan tänkas behöva hantera på resande fot. Men vad gäller egentligen för prestandan?

Den stora skillnaden
I regel så gäller det att iMacs har bättre prestanda och är helt enkelt bättre när det kommer till spel, grafikhantering och en hel del annat medan en Macbook är mer lämpat för dokumentarbete och så vidare. Självfallet kan man, om man köper en relativt ny Macbook, även spela en del spel, men förvänta dig inga alltför höga prestandaspel spelandes på din Macbook. Självfallet kan du också titta vidare in på vardera dator för att hitta bättre eller sämre datorer inom samma kategori. Där kan du även välja att anpassa ytterligare beroende på om du vill ha mer minne, ytterligare plats för lagring eller kanske en större skärm. I slutändan så är valet upp till dig och vad du kommer att använda datorn till som dikterar valet av Mac-dator.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *