Däck och däckbyte

Två gånger om året skall man byta däck, en gång innan första april och en gång innan första december. Givetvis kan dessa tider påverkas av vinterväglag och omständigheter som man själv inte kan påverka. När det finns snö, is, eller frost på vägen så kräver Transportstyrelsen att man har vinterdäck. Dubbdäck är tillåtna att ha endast mellan den första oktober och den femtonde april. Om det råder vinterväglag utanför dessa datum är det tillåtet att ha dubbdäck.

Däckbyte i Stockholm
Man ska vara ute i god tid med bokning av däckbyte. Det är oftast längst köer och svårt att få tid några dagar innan det sista datumet för däckbyte. Det finns en hel drös med bilverkstäder i Stockholm och det är inte helt lätt att välja vilken som är lämplig för just en själv. Ett tips är att jämföra priser på de närmaste bilverkstäder och kolla upp vilka betyg de har, innan man väljer bilverkstad för däckbyte.

Däckförvaring
I Stockholm är det även lämpligt med så kallade däckhotell och förvaring av däck. Man kan hos http://www.minbil.se/bilverkstad/v%C3%A5ra-tj%C3%A4nster/d%C3%A4ckhotell-d%C3%A4ckbyten-18225319 både förvara och få info om däcken är i tillräckligt bra skick för att användas en till säsong eller om det av proffs rekommenderas att man ska köpa nya. Man blir då kontaktad i mycket god tid och kan själv avgöra hur man vill gå tillväga med däckbyte och däckinköp inför kommande säsong.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *